توسل به امام حسین(ع) رمز استقامت رزمندگان اسلام/نوحه های عاشورایی به رزمندگان انرژی می داد
- 06 مهر 1396 ساعت 09:43:47
- کد خبر : 988618922 | بازدید : 1887
به گزارش خبرنگار اجتماعی ندای تفرش، فرهنگ عاشورا تاثیر به سزایی در ایجاد و تداوم انقلاب اسلامی داشته است.
همچنین فرهنگ عاشورا سبب پیروزی رزمندگان در دفاع مقدس شد. فهم این مطلب و عمق تاثیر فرهنگ عاشورا در دفاع مقدس را می توان از جلوه ها و يادگارهای دفاع مقدس يعنی وصيتنامه ها، نوشته ها و خاطرات شهدا همچنين تابلوهای جبهه و جنگ، اسامی اماكن، مقرها، سنگرها، مناطق عملياتی و محورها، لشكرها گردان ها، گروهان ها و علی الخصوص عمليات ها و رمز عمليات ها و شعرها و شعارهای جنگ را مطالعه و بررسی كرد. از سویی دیگر الگو گیری از فرهنگ عاشورا سبب صبر برای بازماندگان شهدا شده است.
زيستن و تنفس در فضايی همانند عاشورا، روضه خوانی، زيارت عاشورا و تكرار هر روز اين يادها و زيارت ها تصوير كربلا را مقابل چشم و ذهن و احساس رزمندگان قرار می داد.
در این میان صدای دلنشين مداحان اهل بيت(ع) بسيار شورانگيز و عامل ایجاد فضای حماسی همراه با معنويت فرهنگ عاشورايی برای رزمندگان بود و در عزم راسخ آنها تأثير فراوانی داشت.
محمد محمودیان یکی از جانبازان تفرشی جنگ تحمیلی است که در عملیاتهایی از دفاع مقدس و در گردان زرهی لشکر ۱۷ علی ابن ابی طالب و لشکر ۷۱ روح الله شرکت و مداحی کرده است.
عزاداری رزمندگان سنتی و با شور و شعور بود
وی در گفتگو با ندای تفرش از حال و هوای محرم در دفاع مقدس گفت: حال و هوای جبهه ها در ایام دفاع مقدس با حال و هوای شهرها متفاوت بود. رزمندگان با این مسئله «کل ارض کربلا و کل یوم عاشورا» عجین شده بودند. عزاداری رزمندگان سنتی و با شور و شعور بود.
محمودیان اظهار کرد: تمسک به امام حسین(ع) و عزاداری برای اهل بیت(ع) در جبهه تنها به یک شب، یک ماه و دوماه خلاصه نمی شد. بلکه همیشه رزمندگان از هر وقت آزاد برای متوسل شدن به ائمه(ع) و به ویژه امام حسین(ع) استفاده می کردند.
وی افزود: عزاداری با اشعار حماسی مداحان و استفاده از فرهنگ عاشورا، به رزمندگان شوق بیشتری برای جنگیدن و مقاومت در برابر دشمن می داد.
این مداح و رزمنده جنگ تحمیلی به خاطرات خود در ایام تاسوعا و عاشورا در جبهه اشاره و بیان کرد: در روز تاسوعا و عاشورا رزمندگان حال و هوای عجیبی داشتند. معمولا بر سر خود گِل می مالیدند؛ با پای برهنه به صورت دسته عزاداری و با سردادن نوحه های دو دمه به سمت حسینیه لشکر می رفتند.
محمودیان ادامه داد: شب تاسوعا محرم سال ۶۷ و قبل از عملیات مرصاد بود که به همراه چند تن از رزمندگان تفرشی آشنا با هنر تعزیه، برای رزمندگان تعزیه حضرت ابوالفضل(ع) اجرا کردیم. وسایل اجرای این تعزیه را از روزهای قبل با وسایل موجود در جبهه تدارک دیدیم. اجرای این تعزیه بسیار مورد استقبال رزمندگان قرار گرفت. هنوز هم رزمندگانی که در این عملیات همراه من بودند این تعزیه را به خوبی به یاد دارند.
وی اضافه کرد: شب ۱۱ محرم، به همراه سایر رزمندگان شام غریبانی در مقر اویس قرنی کرمانشاه گرفتیم که شور عجیبی را برپا کرد و رزمندگان را برای عملیات مرصاد آماده تر کرد.
این جانباز جنگ تحمیلی با اشاره به نذریهای روزهای تاسوعا و عاشورا در جبهه، خاطر نشان کرد: سال ۶۲ در مقر پل ذهاب به همراه ۶۰ نفر از رزمندگان تفرشی و با همکاری دو گردان مبلغی را جمع آوری کردیم و توانستیم با آن چند گوسفند و نخود خریداری کرده و در روز عاشورا برای همه رزمندگان آبگوشت نذری آماده کردیم.
در ادامه چند مداحی محمد محودیان را بشنوید. متن این مداحی ها از دوران جنگ تحمیلی و فایل آن به تازگی با صدای محمودیان ضبط شده است.
انتهای پیام/
گزارش تصویری




صدای شما
گردشگری
پربيننده ترين اخبار
- توزیع 400 سبد معیشتی در سطح قرارگاه های محله محور شهید ...
- پاسخ کوبنده مردم در 9 دی ماه 88 به فتنه گران داخلی و خا ...
- مکتبی از جنس عشق به اهل بیت، ولایتمداری و فداکاری برای ...
- تشییع ۷ شهید گمنام در استان مرکزی
- دستگیری ۵ نفر از تبلیغ كنندگان سایت های شرط بندی و قمار ...
- اعضای هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و ...
- رونمایی از فرمول جدید شورای رقابت برای قیمت گذاری خودرو
- آغاز مرحله انسانی آزمایش واکسن ایرانی کرونا با تزریق به ...
- بیش از 97 درصد از جمعیت شهرستان تفرش باسواد هستند/استقب ...
- رفتار آمریکا در دادن واکسن رایگان با توجه به خصومت ۴۰ س ...