روایت این روزهای یکی از راههای خاکی روستایی تفرش
- 24 بهمن 1395 ساعت 11:13:12
- کد خبر : 988616930 | بازدید : 1759
به گزارش خبرنگار اجتماعی ندای تفرش، شهرستان تفرش دارای ۶۸ روستا است که بر طبق سرشماری سال ۹۰، ۹۴۶۵ نفر جمعیت در روستاهای تفرش ساکن هستند. از ۴۳۶ کیلومتر راه موجود در شهرستان تفرش، ۳۱۶ کیلومتر آن، راه های مواصلاتی به روستاهای این شهرستان است.
شهرستان تفرش دارای ۴۳۶ کیلومتر راه است که بخش اعظمی یعنی ۳۱۶ کیلومتر از راههای تفرش به راههای روستایی اختصاص دارد. در محور روستایی شهرستان تفرش، ۱۹۰ کیلومتر راه آسفالت ناپیوسته، ۴۵ کیلومتر جاده شوسه و ۸۱ کیلومتر جاده خاکی وجود دارد.
قرارگیری شهرستان تفرش در محاصره کوه ها موجب شده تا راه های مواصلاتی متعددی از دامنه کوهها عبورکند که این مسئله به خصوص درباره راههای روستایی بارزتر است.
از سویی دیگر در روستاهای تفرش ۱۹ خانه بهداشت و یک درمانگاه روستایی وجود دارد و ساکنان روستاها در صورت نیاز به مراجعه به پزشک می بایست راههایی روستایی که اغلب شوسه و پرخطر هستند را بپیمایند که این مسئله در فصل سرما و بارندگی مشکلات مضاعفی برای روستانشیان می آفریند.
جاده روستایی جلایر به فرسمانه یکی از این راه های روستایی است که در ایام بارندگی چندان وضعیت مناسبی برای تردد ندارند. قسمتی از این راه از کنار رودخانه قره چای می گذرد. طول مسیر بین جلایر به فرسمانه ۴/۵ کیلومتر و عرض آن کمتر از ۶ متر است که در سالهای گذشته ۱ کیلومتر آن آسفالت شده و در مابقی این مسیر اگرچه در قسمتی از این مسیر بستر سازی هایی انجام شده اما بر اثر مرور زمان از بین رفته است.
تردد در این جاده های خاکی به خصوص در ایام بارندگی به سختی صورت میگیرد؛ جاده ای که برخی از نقاط آن حتی از حداقل ایمنی های لازم هم برخوردار نیست.
از سویی دیگر وجود دست اندازهای متعدد و کوهستانی بودن مسیر این روستا سبب شده که این روستای ۳۰ خانواره (۹۰ نفر جمعیت) در ایام سرد زمستانی از نفت هم محروم باشند چراکه به دلیل وضعیت نامناسب جاده تانکرهای نفت کش به این روستا تردد نمی کنند؛ در این ایام روستائیان مجبور هستند یا مخاطرات تامین نفت از روستاهای مجاور را به جان بخرنند یا با هیزم، کرسی و بخاری برقی و... ایام سرد زمستان را سپری کنند.
هرچند مشکلات راههای روستایی تفرش از جمله مهمترین مطالبات روستانشینان است اما با وجود سفر هیئت دولت به استان مرکزی، اخبار خوشایندی مبنی بر واگذاری اعتبارات جهت بهبود وضعیت راههای روستایی تفرش شنیده نشد.
از سویی دیگر بنابر اذعان مسئولین امر، اعتبارات آسفالت راههای روستایی باید از سوی استان تامین شود.
محسن عادلی، سرپرست مدیریت راهداری اداره راه و شهرسازی استان مرکزی در گفتگو با ندای تفرش در خصوص آسفالت راههای روستایی شهرستان تفرش گفت: اداره راه و شهرسازی برای راههای روستایی روستاهای زیر ۵۰ خانوار، مجاز به آسفالت کردن نیست و برای این نوع راهها باید در کمیته های خاص بررسی شوند و در صورت صلاحدید ردیف اعتباری گذاشته شود.
عادلی با اشاره به اعتبارات امسال در خصوص آسفالت راههای روستایی تفرش اظهار کرد: در شهرستان تفرش، ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به راه و شهرسازی اختصاص یافته است؛ در بحث آسفالت، اعتبارات استانی جوابگو نیست و باید سعی بر جذب اعتبارات ملی باشد.
وی بیان کرد: اعتبارات محورهای روستایی باید در سطح استان مرکزی تامین شود تا در محورهای روستایی فعالیت انجام شود.
حل مشکلات راههای روستایی تفرش توجه بیشتر مسئولین شهرستانی و استانی را می طلبد تا ضمن رفع مشکلات قشر محروم روستایی از مهاجرتها به شهرها بکاهند.
انتهای پیام/
گزارش تصویری




صدای شما
گردشگری
پربيننده ترين اخبار
- منتظر اعلام نظر سازمان بازرسی در خصوص پرونده های شهردار ...
- 2 بهمن، شهردار تفرش انتخاب می شود/9 نفر کاندیدای تصدی پ ...
- پاسخ کوبنده مردم در 9 دی ماه 88 به فتنه گران داخلی و خا ...
- مکتبی از جنس عشق به اهل بیت، ولایتمداری و فداکاری برای ...
- تشییع ۷ شهید گمنام در استان مرکزی
- دستگیری ۵ نفر از تبلیغ كنندگان سایت های شرط بندی و قمار ...
- اعضای هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و ...
- رونمایی از فرمول جدید شورای رقابت برای قیمت گذاری خودرو
- بیش از 97 درصد از جمعیت شهرستان تفرش باسواد هستند/استقب ...
- حضرت زهرا(س) مدافع حریم امامت و ولایت بود