پایگاههای بسیج، بهترین مکان برای حضور فعال مردم هستند
- 06 آذر 1395 ساعت 11:10:07
- کد خبر : 988616469 | بازدید : 1129
مظاهر آبایی از قدیمی ترین فرمانده پایگاه بسیج در تفرش در گفتگو با خبرنگار اجتماعی ندای تفرش گفت: پس از تشکیل رسمی سپاه در تفرش، 2 پایگاه بسیج در دو نقطه شهری تشکیل شد. پایگاههای بسیج در آن موقع از مهمترین محل های حضور مردم برای فعالیت و اعزام نیروها به جبهه بودند.
آبایی اظهار کرد: البته قبل از تشکیل رسمی سپاه در تفرش، سپاه با نام "کمیته" که در آن مردم و روحانیت وقت، فعالیت داشتند، وجود داشت، اما به صورت رسمی سپاه در اواخر سال 59 و اوایل سال 60 بود که در تفرش تشکیل شد.
وی افزود: اواخر سال 60 بود که به همراه سایر بسیجیان از تفرش، آموزش های تکمیلی را در پادگان حمزه در تهران گذارنیم و در نخستین روزهای سال 61 به جبهه اعزام شدم. پس از حدود 4 ماه و برگشت از جبهه، با گذراندن مراحل لازم وارد سپاه شدم. ابتدا به عنوان فرمانده پایگاه شهید بهشتی واقع در محله یکه بهار فعالیتم را آغاز کردم. به دلیل فعالیتهای خوبم، پس از مدتی همزمان عهده دار مسئولیت پایگاه امام حسن عسگری(ع) واقع در مسجد حسینخانی نیز شدم.
آبایی ادامه داد: فعالیت آن موقع پایگاهها بیشتر حول محور نظامی و فرهنگی بود. به این معنا که هم آموزش نیروهای مردمی و نگهبانی از محله ها و خیابانها مطرح بود و هم انجام تبلیغات برای جذب مردم به جبهه، جمع آوری کمکهای مردمی برای رزمندگان و تشییع پیکر شهدا انجام می شد.
وی بیان کرد: در ان موقع استقبال مردم با توجه به جنگ خیلی زیاد بود، نیروها آموزش می دیدند و برای آنها کلاسهای عقیدتی و قرآن برگزار می شد. حتی نیروهایی را در پایگاهها داشتیم که به صورت شبانه روزی فعالیت داشتند.
آبایی با اشاره به یکی از خاطرات خود، گفت: یادم می آید که برای حضور در جبهه ثبت نام می کردیم. نوجوانی 8 ساله ای بود که جثه ای ریز داشت؛ ولی با این حال در پایگاه امام حسن عسگری(ع) فعالیت داشت و خیلی هم پیگیر برای رفتن به جبهه بود. هر دفعه که خواسته خود را برای حضور در جبهه مطرح می کرد به نوعی و غیر مستقیم از ثبت نامش ممانعت می شد. یک روز دیدم که لباس خاکی نظامی برتن داشت و به پایگاه آمد و بازهم اصرار کرد که او را برای حضور در جبهه، ثبت نام کنم. واقعا مانده بودم که چکار کنم. به او گفتم اگر رضایتنامه پدرت را بیاوری می توانی بروی. این گونه موارد نشان می دهد که همه افراد از کوچک و بزرگ علاقه خاصی برای حضور در جبهه ها داشتند .
وی با اشاره به فعالیت بانوان در پایگاهها اظهار کرد: در آن موقع بانوان بیشتر در سپاه، مساجد و یا منازل فعالیت می کردند و در پایگاهها حضور نداشتند؛ بیشتر به تهیه و پخت و بسته بندی مواد غذایی می پرداختند.
آبایی در خصوص نگهبانی از محله ها و خیابانها گفت: در آن زمان نیروهای زیادی برای بحث نگهبانی در شهر تربیت می شدند. چراکه بحث امنیت شهری کاری مهم بود.
وی خاطر نشان کرد: در طول روز 2 شیفت گشت نگهبانی و در همه محله ها، خیابانها و حتی ورودی و خروجی های شهرستان فعالیت داشتند. حتی این کارهم برای مردم سخت نبود چراکه مردم عاشق خدمت بودند و هرفردی به اندازه توان خود فعالیت می کرد.
انتهای پیام/
گزارش تصویری


