داشتن بصیرت، ضرورت جدی برای یک جامعه است
- 06 دی 1394 ساعت 13:44:56
- کد خبر : 988613900 | بازدید : 2001
به گزارش ندای تفرش، بصیرت یعنی اینکه مردم در جامعه و به خصوص جوامع دینی که در معرض خطرات بیشتری هستند، بتوانند حق را از باطل شناسایی کنند.
نداشتن بصیرت در طول تاریخ اسلام ضربات سنگینی را بر پیکره اسلام وارد کرده است؛ در جنگ جمل نبود بصیرت باعث شد که آن قضایا پیش آید و تعداد زیادی کشته شوند.
در ماجرای جنگ صفین فریب معاویه و همراهی عمر و عاص برای سر نیزه کردن قرآنها، باعث شکست جبهه حق شد و دلیل اصلی آن نداشتن بصیرت مردمی بود. در حادثه عاشورا نبود بصیرت باعث شد تا مردم فریب بخورند و نتوانند حق را از باطل تشخیص دهند که بعدها با راه افتادن قیام توابین دهها هزار نفر کشته شدند که هیچ تاثیری بر تاریخ اسلام نداشت.
اینها یعنی اینکه به موقع باید تصمیم گرفت و اقدام کرد و دشمن را شناخت. بصیرت یعنی اینکه مردم بدانند شمر در جنگ صفین از فرماندهان سپاه و از جانبازان جنگ صفین بود که در روز عاشورا قاتل امام معصوم(ع) می شود. این یعنی تشخیص درست حق و باطل و دشمن شناسی؛
ملتی که دشمن را نشناسد در هر نبردی بازنده خواهد بود. اگر بصیرت وجود داشته باشد هزینه های یک کشور پایین می آید. در قضیه ی 9 دی اگر کشور پروژه سوریه را پیاده می کرد که این پروژه بعد از فتنه 88 در سوریه پیاده شد و مردم در یک روز، فتنه بزرگی را جمع کردند و از جنگ خارجی هم جلوگیری شد.
لذا در هر مقطعی می بایست بصیرت در بین مردم وجود داشته باشد؛ به نحوی که امیر المومنین(ع) تاکید می کند که اگر مردم بخواهند مسیر حق و باطل را ادامه بدهند پرچم مبارزه را افراد آگاه و با استقامت و عالم به جایگاه حق به دوش نمی کشند. یعنی این که کسی که مسیر توحید را ادامه می دهد هیچ چاره ای جز این ندارد که پرچم حق را به دوش بکشد و بصیرت، شناخت نسبت به دوست و دشمن و نسبت به حق و باطل داشته باشد.
در سال 88 نبود بصیرت باعث می شد که برخی ها به استناد اخبار BBC دست به اقداماتی بزنند. اینگونه افراد بصیرت تاریخی نداشتند تا بفهمند که دولت انگلستان و BBCچه جنایایتی در طول سالهای گذشته در حق ملت ایران روا داشته اند. نبود بصیرت باعث شد این افراد اقداماتی را علیه جبهه حق انجام دهند.
داشتن بصیرت در تمام مراحل انقلاب اسلامی یک امر ضروری است. فرض کنید در انتخابات اگر بصیرت نباشد افرادی ناباب، ناسالم و فاقد صلاحیتها وارد مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی می شوند. طبیعتاً نمی توانند تصمیمات درست را برای مردم و کشور بگیرند و قانون کنند که این آسیبها بعدها برای کشور و مردم بیشتر نمایان می شود.
بصیرت در همه مراحل سیاسی یک ملت چه انتخابات و چه در زمان جنگ و چه در زمان فتنه ها یک ضرورت بسیار جدی است. بخشی از بصیرت افزایی را خواص به مردم می دهند و اگر خواص نقش خود را به خوبی ایفا نکنند طبیعتاً این بصیرت افزایی کاهش می یابد و بعضی وقتها خواص با سکوت خودشان سبب می شوند تا بصیرت مردم تضعیف شده و مردم در تشخیص حق از باطل ناکام بمانند.
قرآن کریم همواره تاکید بر تعقل، تفکر و داشتن بصیرت می کند و در روایات معصمومین(ع) نیز تفکر یک ساعت، برتر از عبادت 70 ساله بیان می شود.
اگر کسی اهل تفکر، بصیرت و شناخت باشد اشتباه نمی کند و هزینه های زیادی را برای خود و جامعه ایجاد نمی کند. لذا انسانهایی که دارای شناخت هستند باعث می شوند که در بلند مدت به نفع خود و جامعه گام بردارنند.
یکی دیگر از نمونه های فاقد بصیرت جریان داعش است زیرا دقیقاً نمی داند که در کدام جبهه بازی می کند و عملکرد را نمی فهمد که در راستای تضعیف جبهه حق نهایتاً گام برمی دارند. این نبود بصیرت در این جریان تکفیری سبب وارد شدن هزینه های سنگین به جهان اسلام می شود.
یادداشت از محمد جواد یاری
انتهای پیام/
گزارش تصویری




صدای شما
گردشگری
پربيننده ترين اخبار
- توزیع 400 سبد معیشتی در سطح قرارگاه های محله محور شهید ...
- مکتبی از جنس عشق به اهل بیت، ولایتمداری و فداکاری برای ...
- پاسخ کوبنده مردم در 9 دی ماه 88 به فتنه گران داخلی و خا ...
- تشییع ۷ شهید گمنام در استان مرکزی
- دستگیری ۵ نفر از تبلیغ كنندگان سایت های شرط بندی و قمار ...
- اعضای هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و ...
- رونمایی از فرمول جدید شورای رقابت برای قیمت گذاری خودرو
- آغاز مرحله انسانی آزمایش واکسن ایرانی کرونا با تزریق به ...
- بیش از 97 درصد از جمعیت شهرستان تفرش باسواد هستند/استقب ...
- رفتار آمریکا در دادن واکسن رایگان با توجه به خصومت ۴۰ س ...