آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور کاملاً مهار و مدیریتشده است/ ضرورت رصد و پایش تا یک ماه آینده
- 18 دی 1399 ساعت 07:53:56
- کد خبر : 9886110699 | بازدید : 27
به گزارش ندای تفرش به نقل از دیار آفتاب؛ علی صفر ماکنعلی رئیس سازمان دامپزشکی کشور در سفر به استان مرکزی و شهر اراک در بازدید از تالاب میقان اراک بهعنوان یکی از کانونهای درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ماه گذشته گفت: با توجه به تلفاتی که از ۲۸ آبان ماه گزارش شد عملیات مهار که سومین مرحله از برنامه ملی کنترل آنفولانزا است در این منطقه بهعنوان یکی از مهمترین خطوط هشدار سریع برای تشخیص این ویروس آغاز شد.
وی ادامه داد: همکاران ما در محیط زیست استان مرکزی بهموقع و در کوتاهترین زمان ممکن این گزارش را به سیستم منتقل کردند و با نمونهبرداریها سریع عملیات تشخیص انجام شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: زمانی که ویروس وارد منطقه شد عملیات مهار با تمامی امکانات و تجهیزاتی که مدیریت آن توسط استاندار به نحو مطلوبی انجام شد آغاز گردید و هماکنون عملیات مهار در تالاب ۲۵ هزار هکتاری میقان به پایان رسیده ولی عملیات مختومه شدن حداقل تا یک ماه آینده ادامه خواهد داشت.
ماکنعلی افزود: ویروس در منطقه وجود دارد ولی بر اساس عملیات رصد، پایش، تشخیص و مهار ویروس از این تالاب بیرون نرفته اما خوشبختانه تلفاتی نداریم و مدیریت ایده الی صورت گرفته است اما ضرورت دارد تا حداقل یک ماه آینده برای مختومه کردن رخداد عملیات رصد، پایش و مهار را ادامه بدهیم.
وی با بیان اینکه سنگینترین موج بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در تاریخ دو دهه اخیر در کل دنیا داشتیم افزود: این موج بیماری کشورهای مختلفی از اتحادیه اروپا، روسیه، قزاقستان، ژاپن، عربستان، عراق و تمام کشورهایی که در مسیر پرواز پرندگان آزاد پرواز قرار داشتند را درگیر کرد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تأکید بر اینکه با برنامهریزی انجامشده کشور ما در شرایط مطلوبی قرار دارد گفت: واحدهای مزارع مرغ تخم گزار ما با حداکثر توان در حال تولید هستند و مشکلی ازنظر پرورش مرغ تخمگذار در کشور نداریم و این بیماری کاملاً کنترلشده است و ما با ظرفیت تولید سالانه حدود یکمیلیون تن تخممرغ تاکنون بیش از ۳۵ هزار تن صادرات داشتهایم.
ماکنعلی اظهار کرد: ما در ۱۴ نقطه کشور بیماری را در حیاط وحش و طیور روستایی و در دونقطه در مزارع صنعتی داشتیم و در سرخرود مازندران بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در پرندگان وحشی مهاجر مشاهده شد ولی این بیماری الآن در داخل کشور کاملاً مهار و مدیریتشده است و از همه مرغداران خواهش میکنیم که به اطلاعیههای سازمان دامپزشکی کشور توجه لازم را داشته باشند و هرگونه تلفات را به ادارات دامپزشکی محل گزارش کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: در کشور کانونهای مختلفی از شیوع بیماری را داشتهایم که تلفات محسوسی نداشتهاند، آخرین آماری که در دامپزشکی، محیط زیست و ستاد بحران استان مرکزی داشتهایم ۱۲۶۰ قطعه پرنده از ابتدای شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان تلف شدند که همه آنها به نحو مطلوبی جمعآوری و دفن بهداشتی شد.
انتهای پیام/
گزارش تصویری




صدای شما
گردشگری
پربيننده ترين اخبار
- منتظر اعلام نظر سازمان بازرسی در خصوص پرونده های شهردار ...
- مکتبی از جنس عشق به اهل بیت، ولایتمداری و فداکاری برای ...
- پاسخ کوبنده مردم در 9 دی ماه 88 به فتنه گران داخلی و خا ...
- تشییع ۷ شهید گمنام در استان مرکزی
- دستگیری ۵ نفر از تبلیغ كنندگان سایت های شرط بندی و قمار ...
- اعضای هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و ...
- بیش از 97 درصد از جمعیت شهرستان تفرش باسواد هستند/استقب ...
- رونمایی از فرمول جدید شورای رقابت برای قیمت گذاری خودرو
- آغاز مرحله انسانی آزمایش واکسن ایرانی کرونا با تزریق به ...
- هدف قرار دادن پایگاه عین الاسد پاسخ صریح به تجاوزات و ج ...